УСЛУГИ

Приложни инженери / Field Application Engineer (FAE)

Ние в Комет Електроникс разполагаме с екип от приложни инженери / Field Application Engineer (FAE)

Ако търсите електронен компонент с конкретни параметри или се нуждаете от препоръки за вашия дизайн, нашите експерти ще се радват да ви помогнат. Разполагаме с екип от приложни инженери, които могат активно да участват в разработването и оптимизирането на дизайна на вашето изделие, помагайки ви да изберете компоненти, за които може да гарантираме навременна доставка и справедлива цена.

Нашите приложни инженери с радост ще ви помогнат да направите правилен избор за нужните ви елементи, машини, инструменти и технологии. Ще се срещнат лично с вас, за да разберат вашите изисквания и да ви предложат най-доброто решение.

Ако разработвате нов продукт, ние ще ви консултираме кои елементи да използвате, дали ги има налични или колко бързо ще бъдат доставени. Ще помогнем да проектирате оптимално вашето изделие. При необходимост ще го тестваме и ще съдействаме за получаване на допълнителна информация за техническите параметри от производителя.

При доставка на инструменти и машини ще се погрижим вашите специалисти да бъдат обучени как да ги използват и ще се ангажираме с гаранционен и извънгаранционен сервиз. При инсталирането ще направим необходимите тестове, за да сме убедени, че функционират правилно и отговарят на вашите нужди.

Организираме семинари и обучения, които ви дават достъп до нова информация, осигурена директно от производителя и всичко това е безплатно за вас.

 

Mонтаж на печатни платки

Комет Електроникс разполага с гъвкаво оборудване за монтаж на електронни елементи, позволяващо реализирането на проекти от прототипно до серийно производство.

Процесът на асемблиране включва:

  • Нанасяне на спояващи пасти и лепила чрез ръчен и полуавтоматичен стенсил принтер, както и настолен автоматичен диспенсър DIMAGROUP
  • Поточна линия за повърхностен монтаж на електронни елементи от DIMA и KAYO, гарантираща високо качество на монтажа и боравене с широк набор от елементи с корпуси от 0402 до 42х42mm. Автоматичното подаване, транспортиране и извеждане на платките от производствената линия гарантира добра повторяемост на процесите, по-висока производителност на линията и високо качество на крайното изделие
  • Ръчен манипулатор за асемблиране на прототипи, оборудван с ръчен диспенсър.
  • Тунелна пещ за спояване с възможност за работа с безоловни припои според изискванията на клиента
  • Визуална инспекция на асемблираните платки, като фирмата разполага с машина за автоматична оптична инспекция (AOI) SONYSI-V100, както и висококачествен видео микроскоп SONY TECHNOLOOK
  • Машинно рязане и формоване на изводите на елементи за конвенционален монтаж, както и машина OLAMEF за депанелизиране на скоринговани платки.
  • Пещ за сушене  на потенциално овлажнени елементи поради нарушаване на фабричната им опаковка
  • Машина SELECT460 за селективно запояване на конвенционални елементи, работеща в азотна среда, за по-високо качество на спойките и намаляване на окислителните процеси. Машината е оборудвана с 2 поти, което позволява спояване с оловен или безоловен припой
  • Висококачествен ръчен монтаж и ремонт на платки с SMD и конвенционални елементи,  гарантиран от висококачественото оборудване на JBC и ATTEN.

Свържете се с нас на: [email protected]

 

Разработка на печатни платки

Комет Електроникс предлага на своите клиенти услугата за разработване на печатни платки по предоставена схема.

Нашият приложен отдел разполага с висококвалифицирани дизайнери в областта на разработката и въвеждането в производство на печатни платки. Широкият опит в проектиране на многослойни печатни платки, захранващи модули и печатни платки на алуминиева основа (за мощни светодиоди), ни дава възможност за съдействие при разработката на вашия проект.

Ние предоставяме цялостна услуга за бързо завършване на проекти и изработката на прототипи.

За повече информация: [email protected]

 

Кримпване на кабели

Комет Електроникс предлага услугата изработване на кабелни форми.

За повече информация: [email protected]

Нагоре